1
Aug
2009

Un miliard de downloaduri

O cifră impresionantă inregistrată de Mozilla Firefox. Din 2004 şi până în prezent, acest browser de internet a înregistrat un număr urias de downloaduri, în curand un miliard şi cu această ocazie se va lansa site-ul www.onebillionplusyou.com.

Firefox 3.5, ultima versiune, se bucură de un real succes, în primele 24 de ore fiind descărcat de 4,7 milioane de internauţi, iar Firefox 3.5.1 înregistrează la ora aceasta aproximativ 35 downloaduri/secundă conform site-ului downloadstats.mozilla.com. Din ultimele statistici reiese că Mozilla Firefox ocupă 28.1% din piaţă, lider rămânând Internet Explorer cu 63.7%. Posibil ca IE să piardă tot mai mult teren deoarce Microsoft Windows 7 va veni cu mai multe browsere incorporate. Vechiul conflict dintre Microsoft si autoritatile europene antitrust, cu privire la browsere, e pe cale să se stingă.

Eu consider că Firefox este cel mai bun browser existent pe piaţă. Îl folosesc de la începuturile sale şi n-am de gând să-l schimb. Am utilizat IE, Opera şi Chrome, dar tot Firefox rămâne „dragostea” mea în materie de browsere, chiar dacă este un mâncăcios în materie de RAM. Cu o interfaţă plăcută, uşor de utilizat şi cu multe pluginuri utile, Firefox se pare că începe să câştige tot mai mult teren. De la Mozilla am mai utilizat şi Thunderbird, un client de e-mail.

Îi urez la mai multe downloaduri şi „La multi ani!” de existenţă pe online.

You may also like

HTC şi Microsoft au lansat Windows Phone 8X şi Windows Phone 8S (specificaţii tehnice)
HTC susţine platforma Windows Phone 8
Internet Explorer 9 – spot publicitar
Download Windows 8 Consumer Preview

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Seful perfect?

Citeam azi la Raluxa despre sefa isterică şi mi-am adus aminte de vremurile când am fost şi eu angajat şi...

Închide