Vă daţi datele personale pe internet?

Grea întrebare. Mereu m-am întrebat dacă e bine sau nu să-ţi afişezi datele personale în mediul virtual. Eu, de când utilizez internetul, niciodata nu mi-am dat datele personale 100%. Niciodată nu mi-am dat adresa completă, CNP-ul sau alte informaţii intime. Când particip la concursuri, datele personale le trimit pe o adresa de e-mail, dar niciodată nu le-am completat pe un site şi aici nu fac referire la număr de telefon sau numele meu, ci la datele de genul: CNP, serie buletin, parole si coduri bancare etc. Nu le dau oricum şi oricui.

Mai jos aveţi un filmuleţ cu o ştire – „Datele personale a 500.000 de români, într-un film pe un blog!„. Deci, voi vă daţi datele personale oricui şi oricum?

(văzut pe refresh.ro)

Apropo, este corect şi legal ca BCR-ul să ceară CNP-ul la înscrierea în concursul – scoaladebani.ro şi apoi să utilizeze informaţiile strânse în scopuri de marketing? Regulamentul de la concurs

A fost şi câmpul „telefon fix”, dar a fost scos. O fi fost din cauza acestui twit?

13 păreri la “Vă daţi datele personale pe internet?

 1. stelistul07

  sunt multi prosti care dau datele pe orice site necunoscut, care defapt sunt create anumea sa iti fure datele.

 2. Cristi VADUVA

  Sunt unele informatii strict personale, CNP-ul, seria de buletin, contul bancar – aceste informatii se dau doar atunci cand destinatarul este persoana/site de incredere … iar pin-ul cardului nu se da ABSOLUT dar ABSOLUT NIMANUI.

  Sunt foarte multi care sunt fie prost informati fie nu constientizeaza pericolul, si dupa ce isi iau tzeapa este prea tarziu!

 3. Alter Ego Blog

  Din cate vad in stirea ProTV e vorba de baza de date de la politia Bucuresti… asa ca trebuie luati de mot birocratii…

  CNP-ul se solicita pentru ca romanul pe langa faptul ca s-a nascut poet s-a nascut si hot, iar CNP-ul e singurul mod de identificare a unei persoane (IP-ul se schimba, telefonul la fel, adresa de e-mail, etc)

 4. Radu

  Vroiam sa ma inscriu la scoala de bani. cand am vazut ca cer cnp-ul am lasat-o balta. presupun ca daca intrebi iti dau o explicatie buna pentru cererea cnp-ului dar si asa parca „better safe than sorry” 🙂

 5. Sorin Autor articol

  @Radu – BCR a recunoscut ca toate datele personale ale concurentilor merg in baza de date a bancii, deci are nevoie de tot.

 6. Perfu

  Nici vorba sa imi dau datele personale unui site de tip scam romanesc . Mi-am furato odata trevuie sa recunosc . Dar de atunci numai dau datele personale la toti agaricii care au un site .La fel cum zicea si Radu am vrut sa ma inscriu si eu la concursul scoala de bani , si cand am vazut cate informatii private cer mi-am bagat picioarele si am dat x la browser .

 7. Tudor

  Nu pierdeti din vedere faptul ca scoaladebani.ro are in spate un blogger de top si … o banca.

  Avand in vedere lipsa de profesionalism din sistemul administrativ, cat si hartogaraia solicitata pentru chestii banale, datele cu caracter personal nu sunt in siguranta. Pe internet, trebuie sa analizam cu atentie campurile din formular. In exemplul mentionat, solicitarea CNP-ului este motivata – este un joc publicitar (cu scop specificat in clar), CNP-ul fiind principalul criteriu de identificare a persoanelor fizice in sistemul bancar (si nu numai).

 8. sorin

  Tudor, sunt deacord cu tine…tot respectul pentru campanie, pentru cei implicati, dar nu sunt deacord cu formularul si cu modul prin care BCR strange contacte…

 9. Cristi VADUVA

  Organizez si eu un concurs in care sa premiez persoana care obtine cel mai mare numar de puncte din suma:

  numar carte de credit + data expirarii + cvv2

  Toata aceste informatii se trimit intr-un plic insotite de nume, adresa completa, numarul de inmatriculare al masinii si cnp. Pentru a dovedi ca sunteti de incredere va rugam sa trimitei in plic cardul de credit mentionat, o copie dupa cheile apartamentului/casei de la adresa mentionata, si cheile autoturismului amintit mai sus.

  Marele premiu: O excursie one-way pe planeta Mecur,

  Rugam seriozitate maxima.
  Va multumesc.

  PS: Daca chiar ai degand sa participi la acest concurs, du cardul inapoi la banca si spune-le ca esti prea prost sa deti un astfel de card. Concursul e caterinca, pe bune, nu-mi trimiteti astfel de informatii 🙂

 10. Tudor

  Raspuns sorin : banca e banca – are niste reguli foarte stricte si trebuie sa fii foarte atent la toate nuantele din contract (si nu sunt putine); in sistemul bancar cnp-ul este mai important decat numele; daca era vorba de un concurs organizat de catre altcineva, nu eram nici eu de acord, dar asa …

 11. Ginake

  Nu sunt de acord cu politica BCR, dar ei pur si simplu fac Marketing, nu le pasa de confidentialitatea clientilor lor 😐
  Cat despre date personale pe Internet… in nici un caz !

 12. ioana

  Si cand facebook cere copie dupa buletin dupa ce iti inchid contul pe motiv ca e fals ce faci? Le trimiti sau nu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *