25
Mar
2010

Vanzare de domenii sau site-uri

Sunt interesat sa preiau cateva domenii inregistrate, care nu sunt folosite si este pacat de ele, dar cam greu cu tranzactia si increderea in oameni, pe multi nici nu-i mai gasesc. Asa ca am inceput sa caut pe internet informatii despre metotologia de tranzactie a domeniilor deja inregistrate si am descoperit un site interesant cu servicii pe care nu le-am mai vazut pe piata, exact ce cautam.

Site-ul se numeste DomainGuru.ro si este o platforma de licitatii domenii si siteuri. Pana aici nimic nou sub soare. Mai sunt si altele. Insa am remarcat la ei un serviciu absolut nou si anume serviciul de escrow (intermediere). Mai pe romaneste, acum procesul de vanzare domenii sau site-uri se desfasoara in conditii de siguranta prin serviciul de escrow de la DomainGuru.ro. Vanzatorul e sigur ca primeste banii, iar cumparatorul e sigur ca primeste domeniul sau site-ul in cauza. Curios sa aflu mai multe, am incercat sa vorbesc cu cineva de la DomainGuru.ro. Iata povestea:

„Activam pe piata online din 2004. Ni s-a intamplat de multe ori sa vrem un domeniu deja inregistrat si sa nu putem incheia tranzactia din cauza lipsei de incredere de ambele parti. Am fost nevoiti de multe ori sa apelam la servicii gen Sedo din afara sau sa ne intalnim fata in fata cu vanzatorul chiar daca el era la Iasi si noi la Bucuresti. Si nici in acest fel nu era 100% sigur. In acelasi timp, auzeam mereu despre oameni care vor sa vanda un site sau altul, insa mereu in locuri diferite, dispersati, nu exista un loc decent unde sa se adune toti, o bursa de domenii. Am incercat diverse siteuri insa gaseai mereu tot soiul de domenii sau site-uri puse la vanzare de catre oameni care nu erau proprietari sau care nu aveau drept de transfer…

Si asa ne-am gandit sa facem noi un loc de acest gen….am inceput prin a construi sistemul de licitatii…am incercat sa il facem sa fie cat mai complet, userii au la dispozitie 3 tipuri
de licitatii, datele de contact le sunt protejate, comunicarea facandu-se printr-un sistem intern de ticketing, orice site postat la licitatie este verificat automat sau manual, dupa caz, vanzatorii beneficiaza de multe modalitati de a-si promova licitatille etc.

Apoi am completat cu serviciile de escrow si brokeraj.
Cum functioneaza sistemul de escrow:
** este verificata apartenenta domeniului si dreptul legal de vanzare/ transfer
** cele doua parti semneaza contractele puse la dispozitie de catre DomainGuru si intocmite de catre un avocat
** cumparatorul trimite plata in contul escrow
** vanzatorul transfera numele de domeniu
** DomainGuru confirma ca transferul domeniului s-a finalizat si trimite plata mai departe catre vanzator

Astfel, am inlaturat definitiv neincrederea dintre vanzator si cumparator si eternele „tepe” din acest domeniu. Amandoi beneficiaza de consiliere si ajutor personalizat din partea consultantilor DomainGuru si au garantii contractuale pentru toate etapele tranzactiei. Serviciul de escrow este disponibil atat pentru licitatiile postate pe site dar si pentru tranzactii prestabilite care nu au facut obiectul unei licitatii de domenii/ site-uri pe DomainGuru. Cu siguranta multi s-au gandit deseori ca ar putea face bani din vanzare de domenii sau site-uri insa le-a fost teama ca raman fara site dar si fara bani. Din fericire asa cum am aratat mai sus, aceste tranzactii se pot desfasura acum in conditii mult mai elegante si mai sigure.

In afara de acestea mai exista si serviciul de brokeraj. Daca cineva doreste un domeniu care nu este postat la vanzare ne poate contacta in acest sens si noi vom incerca sa obtinem domeniul pentru el.
Ce ne dorim de la acest site? Ne dorim un loc civilizat cu cat mai multi cumparatori si vanzatori, unde acestia sa interactioneze si impreuna sa luam parte la formarea unei piete coerente. E cale lunga pana acolo, piata este la inceput…si inca domneste un pic de haos… Sunt multi cei care cer sume exorbitante pentru domeniile lor de multe ori nejustificat, de asta nici nu se vand foarte multe domenii in acest moment. Cererea este destul de mica in comparatie cu oferta. In schimb sunt foarte multi care au inregistrat domenii cu gandul de a specula. Piata se va regla in timp
si oamenii vor invata ca valoarea de piata a unui site sau domeniu este egala cu pretul pe care cumparatorul e gata sa il plateasca.

O modalitate buna de a face bani din vanzare de domenii este ceeace se numeste in US „flip a website”. Iei un domeniu sau un site „mai paraginit”, construiesti un continut interesant,
apoi il vinzi.

Ce mesaj transmitem utilizatorilor?
Cu siguranta mai sunt multe imbunatatiri de adaugat, vom asculta intotdeauna sugestiile si criticile constructive ale userilor si vom incerca sa construim o bursa de domenii cat mai aproape de dorintele lor. Aseptam asadar sugestii.”

You may also like

Daca n-ai facebook – NU EXISTI
Webstock 2010 – un online tanar
Din online…
In cat timp ti se incarca?

7 Responses

  1. E buna si frumoasa ideea. Am vazut si eu cateva domenii interesante pe acolo care ar merita banii, insa sunt si multe care mi se par cam umflate ca pret.

  2. George – eu astept sa creasca proiectul si sa iasa anumite domenii la licitatii. Totusi, nu stiu cat de legala este treaba. Nu prea sunt eu foarte bine infipt pe acest domeniu.

  3. preturile sunt cam exagerate – anunturilaminut.ro – 1500euro, iar anunturiinstant.ro e liber … alte preturi sunt puse clar la caterinca usiusi.ro – 5000euro … am si eu superblog.ro si protect-it.ro la asa preturi merita sa le vand decat sa investesc timp si munca in ele 🙂

  4. Pingback : Tweets that mention Vanzare de domenii sau site-uri | Blogu` Lu` Sorin -- Topsy.com

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Campania „10 pentru primul meu calculator”

Sustin aceasta campanie, pentru inceput prin publicarea urmatorului comunicat. Va rog sa sustineti si sa ajutati campania "10 pentru primul...

Închide