22
Aug
2011

Vatmanul exemplu de la RATB

Astăzi am vazut ceva ce aşteptam de 8 ani, de când m-am mutat în Bucureşti. Un vatman de pe linia tramvaiului 35 a facut un gest pe care eu îl respect foarte mult – nu a lăsat mai mulţi ţigani şi aurolaci, care erau cu saci plini cu sticle de plastic şi cu fiare vechi, să urce în mijlocul de transport în comun. A deschis doar uşa din faţă şi a permis urcarea celor care meritau. Plus că, după cum arătau, sigur nu miroseau a parfum.

Cred că ştiţi cam cum pute un aurolac sau un om al străzilor care doarme pe unde apucă şi umblă cu geaca pe el, indiferent de anotimp. De multe ori înjurăm că nu se iau măsuri. Iată că este şi un vatman care înţelege prin ce trec călătorii, mai ales vara la 30-40 de grade. Gestul său nu este rasist. În acel grup erau şi români, probabil. Ideea e că nu ai cum să cari astfel de lucruri cu RATB-ul, plus că trebuie să ai tangenţe cu apa şi săpunul.

Trăim într-o societate care se conduce, teoretic, după legile bunului simţ. Aşa că toata lumea trebuie să se alinieze la standardele societăţii. Iar conducătorii RATB şi controlorii trebuie să ia măsuri. Garantez că nici bilet nu aveau.

Voi cum consideraţi gestul vatmanului? Merită să fie aplaudat sau criticat?

You may also like

Poze Zilele Bucureştiului 2012
„La Plajă” din 14 august în Divertiland Multi Entertainment Park
Noaptea Alba a Celor Mai Cool Localuri – Bucharest KoolHunt 2012
Bucureştiul văzut de sus

2 Responses

  1. Da, a procedat corect. Sunt aia carora le asigur eu asistenta sociala si platesc calatoria (procent din biletul RATB pentru piederi)… Da, am pretentia sa calatoresc macar civilizat daca un orar nu se poate respecta din lipsa de personal, tramvaie, etc

  2. Vasi

    Si pe la Constanta vazusem asa ceva, cu saci imensi plini cu sticle de plastic, prin spatele autobuzului, acum de cateva luni n-am mai vazut. Dar vezi prin alte cartiere magarusi cu cotiga plina de PET-uri, sau tigani care te asteapta la ghena sa iti ia gunoiul din mana chipurile „lasa ca il arunc eu”, ca sa poata cotrobai direct la sursa. Era tehnologica are si uscaciunile ei!

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
The Change-Up – Dacă aş fi… TU?

Vineri seară am fost la The Change-Up, film care va fi intra în cinematografe din 19 august. De mult n-am...

Închide