25
Aug
2008

Vreau 400 EUR

Nu, nu eu vreau 400 EUR. Hai sa va povestesc de unde vine fraza asta.
Intr-o zi vine o duduie la interviu. Un cv frumos, aranjat si incarcat cu tot felul de aptitudini si calitati. Problema era una, nu avea experienta in cadrul muncii. Toate bune si frumoase, duduia cu un aspect placut, respectoasa, politicoasa. A venit partea frumoasa. „Cati bani doriti domnisoara? As dori un salariu de 400 EUR.” Poftim. Duduia vroia 400 EUR pentru ce? Nu experienta, nu lucrat deloc, nu era nici facultatea pe profilul care dorea sa se angajeze. La intrebarea „Ce sti sa faci de banii astia?”, fata a tacut. Cati dintre voi, munciti de banii pe care-i cereti. Salariu se calculeaza in felul urmator: productia ta + profit + impozite. Tu faci productie de 1500 EUR pe luna ca sa primesti 1000 EUR salariu? Si acesta a fost doar un exemplu. In Romania vad ca se practica urmatoarea schema: salariu cat mai mare, munca cat mai putina. „Noi ne facem ca muncim si ei se fac ca ne platesc”

You may also like

Chinezării cu mine…
O intervenţie telefonică la Radio Lynx
Tu cu cine votezi, Traian Băsescu sau Mircea Geoană?
Google Maps Mapping Party

6 Responses

 1. Cristina

  experiente sunt de tot felul numai k respectiva nu avea experienta in ceea ce i se cerea la locu de munca respectiv:))

 2. Mai.. si eu la primul job am avut 400 de euro. Si a fost part time. Ideea e ca am avut potential, am invatat repede… nici macar nu incepusem facultatea! mai aveam 5 zile pana sa incep anul 1. nu cred ca e cazul sa judecam asa pe oricine. adevarul e ca cu 400 de euro nu prea mai faci nimic, mai ales in Bucuresti…

 3. Eu cand am fost freelancer am specificat o anumita suma de bani pe CV-ul meu de la bestjobs. Aia era suma pentru care eram dispus sa trec de la freelancing la postul de angajat. Nu ma intereseaza daca ii merit sau nu, angajatorul meu isi stie treaba, el m-a invitat la firma, eu trimiteam intentiile mele fara prea mare interes sau asteptari. A vazut cam ce am realizat pana atunci, avea habar de potentialul meu, a vazut si suma pentru care am fost dispus sa merg la firma. Suma respectiva l-am calculat in urmatorul fel:

  – chiria pe o luna in Targu Mures
  – cheltuieli facturi, intretinere
  – mancare
  – nimicuri si altele

  + ~inca un pic

  CV-ul acum e actualizat si contine o alta suma pentru care as fi dispus sa imi schimb locul de munca, o suma mult mai mare. Portfoliul se actualizeaza in timp, restul vine de la sine.

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Perle din CV-uri

Toata lumea isi face CV-uri cat mai pompoase si cat mai stufoase pentru a se angaja. Va dau sansa sa...

Închide