17
Oct
2009

Vrei un „Internet Responsabil”?

Cred că a sosit momentul să trecem la un Internet Responsabil. Dacă, până acum, mulţi şi-au făcut de cap, pentru că au putut şi pentru că nu exista o legislaţie bine definită pentru mediul virtual, de acum înainte este cazul să ne maturizăm. Câţi dintre voi îşi asumă acţiunile desfăşurate pe internet, vorbele aruncate în online, articolele scrise pe blog etc?

Când am completat Oracolul Internetics 2009, am specificat la punctul 4 că aş scoate un cod al bunelor maniere şi cum să te comporţi pe online. Se pare că ideea mea nu a fost atât de rea. IAB Romania a pregătit „Codul de autoreglementare in mediul online privind instituirea si promovarea marcilor de incredere in publicitatea online si comertul electronic„. Se adresează site-urilor din România şi din afara (care se adresează pieţei din România).

Codul conţine prevederi din materiile:
– Publicitate online
– Comerţ electronic
– Protecţia datelor personale
– Protecţia minorilor

Codul menţionat mai sus se va lansa luni, 26 octombrie 2009, în cadrul unui eveniment ce va avea loc la Sala Atelier din cadrul Teatrului Naţional Bucureşti, programul. Evenimentul este organizat de Legalnet şi IAB Romania şi susţinut de Petrom şi BitDefender.

Printre invitaţi sunt şi:

* invitat Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale
* Eugen Dobrescu, Director Supravegherea Pietei, Autoritatea Pentru Protectia Consumatorului
* Georgeta Basarabescu, Presedinte Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal

Preţul unui bilet de participare la seminar este de 200 ron + TVA pentru membri IAB şi 350 ron + TVA pentru ceilalţi participanţi.

You may also like

Cum sa petreci un Paste inedit la Măcin
Ce facem cu zăpada?
Romania 35 – 29 Olanda
Pasajul Basarab – in 2 minute

6 Responses

  1. Pingback : Twitted by SorinRusi

  2. Un mare rahat upsss stai sa respect codul bunelor maniere din online, ma ma lasi, cand tara arde baba se pieptena sau unii nu mai au din ce face bani :)) si ii cheama pe fraieri sa le ia banii super tare.
    Hai ca o sa fac si eu o chestie din asta dar sa veniti cu cate 150lei ca aici e mai ieftin 😀

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Locul 28 în topul influenţatorilor din twitosfera românească

FocusBlog a publicat topul influenţatorilor în twitosferă şi am avut surpriza să mă regăsesc pe poziţia 28 în Top 30....

Închide