11
Sep
2009

Web-Club – Future of Online Video

După o scurtă vacanţă, s-a reluat seria evenimentelor Web-Club. Întâlnirea de aseară a avut o tematică interesantă – Future of Online Video – lucru ce a adunat aproximativ 80 de invitati (statistică manafu).

Evenimentul a început printr-o scurtă prezentare a lui Todi Pruteanu(1) despre Smooth Streaming. Ceva interesant şi de viitor care merită mai multă atenţie şi din partea mea. A fost ceva nou pentru mine.

Partea a doua a evenimentului a fost marcată de aniversarea fondului SeedMoney. Anul trecut, pe vremea asta, Vlad Stan(2) îl lansa în cadul unei ediţii Web-Club. Ca un bilanţ, în acest prim an, SeedMoney s-a implicat în 7 proiecte. La mai multe şi succes cu toate.

Ultima parte a fost dedicată dezbaterii despre online video cu tot ce înseamnă: proiecte, investiţii, monetizare etc. Victor Kapra(8) a fost moderatorul. Un mic rezumat al acestei părţi aveţi mai jos:
– S-a anunţat parteneriatul dintre Trilulilu şi HappyFish, cel din urmă are şi o nouă temă. Vă puteţi exprima opinia. Mie unu îmi place pentru că informaţia este găsită uşor, site-ul este colorat şi prietenos.
Călin Fusu(3) ne-a comunicat că a închis Video.Neogen.ro.
Patrick De Hillerin(4) a povestit despre HappyFish, singura televiziune online din .ro încă în viaţă.

Orlando Nicoara(5) şi Dragoş Stanca(6) ne-au spus că sexul vinde:); au dat ceva cifre, dar slăbuţe şi au vorbit despre viitorul online video. Incert deocamdată.
Sergiu Biriş(7) ne-a povestit despre continut şi despre faptul că în România se practică copy/paste-ul şi la video. Pentru a produce bani, trebuie conţinut original şi de calitate.

– Sper că s-a lămurit toată lumea că un viral este acela care strânge peste 100.000 de views, în mai puţin de o săptămână.
Concluzie: Toate proiectele, care au legatură cu online video, sunt în faze pilot, de test şi fără o monetizare serioasă. În România, video încă nu vinde, dar se fac eforturi serioase ca-n următorii 5 ani să se ajungă la sume considerabile. Până atunci, spor la produs conţinut original şi de calitate.

Seara s-a încheiat cu mici discuţii, socializare, glume, business etc.

P.S. – Am şi câteva fotografii, dar le voi posta mai târziu.

Todi Pruteanu – platform strategy manager Microsoft. Blog
Vlad Stan – CoFounder SeedMoney
Călin Fusu – Director General at Neogen SA. Blog
Patrick De Hillerin – General secretary of editorial staff HappyFish
Orlando Nicoara – General Manager, MediaPro Interactiv. Blog
Dragoş Stanca – Managing Director, F5 Realitatea-Catavencu. Blog
Sergiu Biriş – General Manager at Trilulilu. Blog
Victor Kapra – Consultant Independent. Blog

You may also like

HTC şi Microsoft au lansat Windows Phone 8X şi Windows Phone 8S (specificaţii tehnice)
HTC susţine platforma Windows Phone 8
Internet Explorer 9 – spot publicitar
Download Windows 8 Consumer Preview

1 Response

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Zilele Bucurestiului 2009

Am observat ca lumea a început să caute informaţii despre "Zilele Bucureştiului 2009" şi, ca orice curios, am început să...

Închide