18
Oct
2009

Windows 7 şi filmele

Windows 7 şi filmele, 2 chestii care nu se pupă de la prima întâlnire. Mi-am instalat Windows 7 pe laptop şi l-am customizat după preferinţe si după modurile de utilizare. Printre acestea, se numară şi vizualizarea de filme în diferite formate. Obişnuit de la Windows XP, am instalat BsPlayer şi pachetul de codecuri „allin1” şi surpriză, nu am putut să mai deschid filmele cu nici un player…Erori în BsPlayer, iar Media Player-ul de Windows, supărat, nu mai vroia să se deschidă.

Aseară, în urma unei discutii cu Bobe, am primit un link interesant unde am găsit soluţia problemei mele. Mulţumesc!

Am instalat K-Lite Mega Codec Pack şi am setat în configuraţia ffdshow: 1.enable proccessing for raw video and 2. force RGB output. Cele două opţiuni trebuiesc bifate la instalarea codecurilor, o să le vedeţi dacă faceţi totul cu atenţie. Am instalat şi o versiune de BsPlayer şi gata, pot să mă uit la filme în diferite formate şi cu subtitrări.

O versiune mai complicată este prezentată de SwampBlog

Vizionare plăcută!

You may also like

10 motive pentru care mi-am luat smartphone
Cum sa ceri corect ajutorul
Gigel si ale sale stickere
Cum se testeaza un Panasonic Toughbook

6 Responses

 1. Sfinxul

  Sau ai putea folosi KMPlayer. Mult mai bun, sunet si imagine peste bsplayer. Codecuri in si externe, tot ce vrei. 😉

 2. @sfinxul KMPlayer (sau orice alt player) mai are mult pana sa egaleze macar BSPlayer.

  @sorin K-Lite Codec Pack este cel mai bun pachet de codec-uri pe care l-am folosit (si am folosit multe).

 3. Sfinxul – e parerea ta si o respect…dar nu playerul conteaza, cat echipamentul hardware si codecurile:). Asa ca merg pe versiunea BsPlayer cu K-Lite Codec Pack

 4. Sfinxul

  Eu sunt sceptic in ceea ce priveste K-lite dintr-un simplu motiv: l-am instalat acum vreo 3 ani cred (era in voga Guardian Knot si SLD pe atunci) si surpriza, aveam tot felul de erori de explorer. Problema era de la xvid-ul continut, era versine alpha. Recunosc, de atunci nu l-am mai folosit, ba chiar l-am evitat. Daca merge pe 7, ma bucur sa aud asta, am sa-l incerc.
  Btw, conteaza si playerul, mai ales la sunet, trust me. Fa o proba pe un laptop cu speakerul incorporat: ruleaza un film pe bsp si unul pe kmp.
  Cheers.

 5. De GomPlayer nu a auzit nimeni? In schimbul lui am renuntat la BsPlayer. Mai rar cand sunt probleme cu fisierul video mai folosesc VLC.
  Chiar sunt curios sa incerc Windows 7. Am Vista HP cu licenta si sunt multumit, momentan, caci la inceput, cand am luat laptopul cu Vista, imi venea sa imi crap capul, pentru ca nici Winampul nu functiona fara erori. Dar s-au rezolvat acum si e totul ok…Acum sa vedem Win 7!

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Când eşti răcit…

Îţi sunt recomandate următoarele medicamente: "O capsula contine extract standardizat din herba de Echinacea purpurea 220mg (echivalent la 1100mg planta),...

Închide