Yahoo Messenger provoaca dependenta de


Emoticoane. Nu scapam bine de: lol, brb, sms, stf; ca incepem cu emoticoane. Acum ca sa poti purta o discutie cat mai corecta pe yahoo messenger, nu trebuie sa stii sa scrii corect romaneste, trebuie doar limbajul semnelor frumos desenate si a cuvintelor scurte.

Generatia asta 3M are un vocabular foarte bine dezvoltat. Din discutiile lor nu auzi decat „Lol, ce tare! Brb, la baie. Sms, stf, sim etc (nici macar sa injure complet nu mai sunt in stare)”. Stiti cum injura astia? „Smsdp ba boule.” Va dati seama ca tipul care e injurat asa ramane prost? Renunta la a se mai certa doar pentru simplul fapt ca nu stie ce „l-a lovit”.

Si acum trecem de la limbajul cuvintelor scurte la limbajul semnelor. Nu am activat emoticoanele, asa ca-mi va fi greu sa va explic ce si cum sta treaba. Cred ca 99% din utilizatorii de internet folosesc Yahoo Messenger si 99.99% din utilizatorii de Yahoo messenger au folosit cel putin o data un semn desta colorat. 🙂 – zambet, :)) – rade, =)) – se tavaleste pe jos de ras, :* – te pupa, >:D< – te imbratiseaza, 😡 – dragoste mare, @};- – un trandafir rosu etc. Cam acestea sunt cele mai utilizate semne pe yahoo messenger. Problema nu e ca ne folosim de ele, pentru a ne exprima anumite stari fata de persoanele cu care conversam, ci ca se face abuz de aceste semne.

Cum e sa stai la o barfa mica pe yahoo messenger si toata discutia sa fie doar din emoticoane? Nu-i asa ca-ti vine sa te uiti la OTV? Cunosc persoane, de 16-20 de ani, care au inceput sa utilizeze aceste semne incat au uitat ce inseamna sa mai scrie cuvinte. Cum ar fi ca la scoala cand dau un examen grila, in loc sa bifeze raspunsurile corect, deseneaza emoticoane. Acolo unde nu stiu baga semnul de suparat – X-(, unde li se pare o intrebare usoara baga un ras de se tavalesc pe jos – =)), eventual undeva pe foaie ii da si un :* profesorului.

Am vazut in blogosfera ca parerile sunt pro si contra. Eu nu sunt impotriva acestor semne, dar nici pro utilizarii excesive. Hai sa fim oameni. Mai multe pareri gasiti si la Arhi, VisUrat, Buddha, OLiX

10 păreri la “Yahoo Messenger provoaca dependenta de

 1. Motociclistul

  hai cu emoticoanele astea … sincer am prieteni care ma rup cu emotocicoanele .. fetele folosesc mult aceste desene … oricum e ceva frumos si cate odata ajuta … dar te pot si enerva … eu folosesc dar rar. sincer … din discutiile care le-am avut cu tine pe mess ti-ai dat seama cat folosesc eu … parca nici tu nu le prea ai cu emoticoanele …… cautati pe youtube .. cafe deko emoticoane … caterinca la maxim

 2. carmencorina

  Mie chiar mi se pare că sunt iritante pentru ochi atunci când sunt folosite în exces, pe lângă faptul că arată că nu prea ştii să legi 2 propoziţii din moment ce la fiecare 2 cuvinte mai inserezi şi o faţă galbenă. Conversaţiile surorii mele cu prietenul ei arată de parcă s-ar fi vărsat o cutie de acuarele peste fereastra de mess. Deci… una e să „vorbeşti” şi alta e să COMUNICI.

 3. Corina

  Acum tu ce intelegi prin exces? Ca pune 3 in loc de 1? YM-ul e foarte impersonal, iar lipsa intonatiei si a gesticii poate genera neintelegeri…mari. Fatuicile astea galbene mai „elucideaza” putin, cum spunea si eRRmy mai sus. Si acum sa fim seriosi, ce mare scofala ca sunt 5 omuleti intr-o fereastra sau 1? Cred ca se exagereaza putin!:p

 4. adda

  aceste mici emoticoane ne ajuta se ne inelegem mai bn …adica … pe Y!M nu e ca si cum ai vorbi ….fata in fata … ele ne ajuta sa gesticulam … ok … nu e bine nici sa faci abuz de asa ceva …shi care copil intreg la minte …la un examen …pune semne ???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *