16
Noi
2015

Zâmbesc cu toţi dinţii

Titlul poate sună ciudat, dar chiar zâmbesc cu toţi dinţii. Şi ca să înţelegeţi afirmaţia mea, o să vă povestesc experienţa la stomatolog şi cum a început totul.

Până pe la vârsta de 25 de ani, nu prea mi-am dat întâlnire cu medicul stomatolog. O întâmplare nefericită din copilărie a făcut să asociez stomatologia cu dureri puternice şi chinuri, lucru ce a dus la o fobie care m-a ţinut departe de doctori şi clinici stomatologice.

Dar timpul a trecut, iar dantura mea s-a deteriorat. Şi nu din neglijenţa, dar a contat alimentaţia, plus o problemă ereditară care şi-a pus amprenta, plus altele. Dar nu mai contează. Ideea e că dantura se deteriora văzând cu ochii şi trebuia să fac ceva pentru a stopa acest lucru. Eram complexat de problemele dentare şi de faptul că nu mai puteam să zâmbesc aşa cum îmi placea să o fac în mod obişnuit.

Prin 2010-2011 am început să caut o clinică stomatologică potrivită pentru ceea ce aveam nevoie. Eram conştient de complexitatea lucrărilor şi trebuia să am încredere în personal şi echipamente. Ba mai mult, trebuia să trec şi peste fobia acelor şi a frezelor.

După ce am vizitat mai multe cabinete private, majoritatea dintre ele fiind în apartamente de bloc şi fără să-mi ofere acea încredere de care aveam nevoie, întâmplarea face să ajung şi la Dent Estet. A fost organizată o întâlnire cu câţiva bloggeri, printre care şi eu. Am asistat la prezentarea clinicilor din reţea, a tehnologiilor şi echipamentelor. Despre avantajul unei danturi perfecte nici nu trebuia să mi se spună. Ştiam deja ce înseamnă lipsa unei danturi ok.

În urma acelor prezentări, am simţit că e ceea ce-mi trebuie pentru a începe lucrările. Şi nu tehnologiile sau echipamentele au fost cele importante, cât personalul calificat. Am apreciat faptul că fiecare medic e specializat pe o acţiune dentară, nu ca în multe situaţii unde un medic le face pe toate.

Pe 24 martie 2011, am fost la un control de evaluare. Emoţiile şi fobia de stomatolog încă existau. Însă mâinile dibace ale doamnei doctor Vanda Popa au făcut ca lucrurile să decurgă nesperat de bine. Am primit garanţia că toate problemele dentare se pot remedia, iar la finalul tratamentului voi putea zâmbi cu toţi dinţii. A fost nevoie de acea încredere că situaţia este ok, că problemele mele sunt remediabile chiar şi în al 12-lea ceas. Aşa a început totul.

Au urmat 4 ani de lucrări, de mers periodic la clinică, de anestezii, ace şi freze. De ce 4 ani şi cât de complexă a fost lucrarea? Nici nu vă puteţi imagina. Din cei 4 ani, pot spune că am şi absentat cam 2 ani acumulat. Cu siguranţă lucrurile ar fi evoluat mult mai rapid dacă şi eu eram un pacient model. Însă au fost perioade când am simţit nevoia de pauză.

Nu a fost uşor. La început au fost lucrări de igienizare orală, apoi au fost extrase resturile radiculare şi măselele de minte (un pericol pentru dantură). Au fost tratamente de chirurgie, implantologie, endodontie, estetică. A fost luat fiecare dinte la verificat. O parte dintre ei au şi dispărut, iar în locul locul lor au apărut implanturile (promotie la implanturi dentare). Pe scurt: restaurare completă a zâmbetului.

Ce am învăţat în urma acestor ani de tratamente şi lucrări stomatologice?

Am învăţat că dantura merită mult mai multă atenţie. Mersul periodic la stomatolog previne multe probleme dentare, dar şi de sănătate. E mai ieftin să previi. În cazul meu, costurile au fost direct proporţionale cu complexitatea lucrărilor.

O dantură îngrjită vine la pachet cu multe avantaje estetice şi de încredere. Având o dantură completă, pot zâmbi, pot comunica liber, mă pot exprima fără reţineri într-un dialog.

A dispărut frica de stomatolog, de ace, de spitale. Trebuie să conştientizăm că este bine să mergem periodic la controale, nu doar când avem probleme. La Green Dental, clinica-soră Dent Estet, merg degajat şi mă simt ca acasă. Acest lucru se datorează în proporţii foarte mari personalului.

Le mulţumesc tuturor celor implicaţi în restaurarea zâmbetului meu! Pot spune că viaţa mea s-a schimbat!

You may also like

[Oferta Green Dental] New Patient Offer
(P) Green Dental a redat zâmbetul a peste 100 de biciclişti prin programul ECO SMILE WEEKEND 4 BIKERS
(P) Green Dental dă startul campaniei ECO SMILE WEEKEND 4 BIKERS
Green Dental completează gama de servicii cu FAST & FIXED – procedura implantologică pentru un zâmbet nou în 24 de ore

4 Responses

  1. Am si eu aceleasi fobii pe care le-ai avut si tu, mi-e tare teama, in ciuda catorva probleme dentare, sa merg la un doctor. Desi sunt multe cabinete foarte bune si dotate cu aparatura performanta, inca am acea temere care ma indeparteaza. Intr-un final, voi fi nevoita sa fac asta dar cred ca poate sa mai astepte.

  2. Stiu exact cum este sa zambesti si sa nu poti. Te schimba ca om! Ma bucur pentru tine! Nu mai am probleme, insa daca zici ca au fost atat de buni, voi merge si eu pentru diverse controale!

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
Strongbow Appletone Party – cel mai original party

A trecut ceva timp de când nu am mai scris pe acest blog şi s-a cam aşternut praful. Odată cu...

Închide