13
Oct
2008

Zarzavat, muraturi, compoturi – ce vremuri!


Cine mai face zarzavat, muraturi, compoturi si alte conserve pentru iarna? Am vazut ca s-a demodat. Magazinele sunt burdusite de conserve , astfel incat omul nu le mai face acasa ca pe vremuri. Probabil ca este mai ieftin sa cumparam din magazin gata facute decat sa ne chinuim sa le facem noi. Deja traditia muraturilor de iarna este de domeniul trecutului.
Stau si ma gandesc la copilarie, cand stateam pe langa bunici sau pe langa parinti cand pregateau tot felul de conserve si-mi placea „sa-mi bag nasul” prin treburile lor. Gustul compoturilor facute de parintii mei nu cred ca-l voi gasi in magazine, dar va trebui sa ma adaptez la situatie. Zarzavat, muraturi, compoturi – ce vremuri!

You may also like

Cum sa petreci un Paste inedit la Măcin
Iarna pe uliţă – varianta februarie 2012
Ce facem cu zăpada?
Prin surprindere…Iadul alb…viscolul paralizeaza România

13 Responses

  1. Marian

    Mama inca mai face, imi trimite la Bucuresti pachete cu borcane de: gogosari, castraveti, compoturi, gemuri etc 😛 Te invit la o muratura, tu vii cu gratarul 😛

  2. iliana

    la mine in familie se pastreaza traditia si punem muraturi in fiecare toamna ,acuma nu ca sa ma laud dar am pus cu mama peste 200 de borcane cu: dulceata, gem, zacusca, muraturi de tot felul , bulion, zarzavaturi ptr ciorbite , compot de-prune,pere,struguri; salata de cruditati,sirop de mure. 🙂 😉

  3. Marian

    Mama inca mai face, imi trimite la Bucuresti pachete cu borcane de: gogosari, castraveti, compoturi, gemuri etc 😛 Te invit la o muratura, tu vii cu gratarul

  4.   In ritmul in care traim, in spatiul mic si inchesuit al marilor orase, e greu sa mai te poti ocupa de arta de a pune muraturi, conserve, de a face dulceturi si tot felul de nebunii pe care le mancam de la bunica mea. Multe preparate traditionale au fost din pacate industrializate, au inceput sa fie produse in masa, si odata cu acest fenomen, si-au pierdut numeroase proprietati curative si gustul. Din fericire, se mai gasesc si mici producatori, care din propria lor gospodarie, ne ofera si noua, celor fara timp si migala, aceste delicii, pe mesele noastre de sarbatori sau la gratare.    

Leave a Reply

Citește articolul precedent:
PhotoWalk #6 – rezultate

Astazi am colindat parcurile din Bucuresti. Am profitat de o zi foarte frumoasa de toamna si am iesit sa fac...

Închide